“Nmpk mcm pelik, tp sebenarnya sah…” -Netizen naik ger4m dgn lakonan drama ‘Bila Hati Memilih Dia’, dapat sambutan org ramai

Bila Hati Memilih Dia sebuah siri drama televisyen Malaysia 2022 di Slot Samarinda, TV3 yang menggantikan drama Suamiku Lelaki Pend0sa. Drama ini ditular baru-baru ini dan mendapat sambutan orang ramai dengan lakonan selebriti hebat, dibintangi oleh Aedy Ashraf dan Eyka Farhana.

Kisah seorang wanita bernama Kisha Adra(Eyka Farhana) yang baru habis belajar dan sedang menunggu tawaran pekerjaan. Mengalami kehidupan yang sukar bersama keluarganya, dan dipaksa berkahwin dengan Nazril(Aedy Ashraf). Drama ini mendapat sambutan orang ramai mengatakan perlu mempunyai kesabaran yang tinggi bila disebut drama Melayu. Video klip ini menunjukkan, beliau dituduh membuat perkara tidak sepatutnya dan dipaksa mengahwini Nazril pada ketika itu juga.

Lihat klip durasi pendek drama Bila Hati Memilih Dia:

Aedy Ashraf dilahirkan pada 20 September tahun 1993 berasal dari Bachok,Kelantan. Beliau memulakan kerjayanya semasa berumur 10 tahun dalam bidang lakonan sebagai pelakon kanak-kanak sejak 2003 menerusi filem Jutawan Fakir, membintangi puluhan drama dan telefilem. Beliau pernah ditular baru-baru ini dengan klip durasi pendek tentang melamar seorang selebriti menjadi teman wanitanya di pentas terbuka.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DaebaKing (@daebakingz)

Eyka Farhana dilahirkan pada 3 Februari tahun 1995 berasal dari Nilai, Negeri Sembilan. Beliau merupakan seorang pengacara, model dan pelakon wanita Malaysia. Memulakan bidang lakonan sejak tahun 2011, salah satu drama televisyen yang beliau lakonkan ialah ‘Juvana’.

Lihat apa juga kata orang ramai:

@Camie Syah:dia nikah macam main pondok2

@wani:tkpayah susah susah pergi kursus kawen isi borang nikah apa semuaa . sua tgn gitu jee sah teruihhh

@Arinn:Nmpk mcm pelik tp sebenarnya sah .. sebab tu spe2 yg dh jd ayah, jgn ska2 main perkataan akad nih, nnti xpsal kwn kau jd menantu kau

@Faeez | KASUIT:Dari hukum sah. Dari undang2 mcm2 nk kena settle. Silap2 denda kena bayar.

@kakparahhhhh:Kita punya susah susah hantar borang cop sana sini, dia nikah mcm ni je. Kan senang mcm ni mempermudahkan.

@𝒜𝒾𝓎𝑒𝑒𝓃:ramai yang tanya sah ke sah ke…jwpn dia sah… that’s why jangan nak main2 dgn lafaz akad…

Dalam drama ‘Bila Hati Memilih Dia’ mendapat sambutan orang ramai, dan memberi komen yang positif. Netizen juga membuat pesanan, tentang babak yang dilakonkan akad nikah seperti di dalam video klip ini bukanlah satu permainan yang mudah jika mencukupi hukum. Perkongsian video klip di Tiktok ini mendapat sambutan orang ramai sebanyak 1.9M penonton, 138.2K sukaan dan 2121 komen.

Sumber: Daebakingz, Wikipedia dan Tiktok

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : https://www.rotikaya.rimbabara.com/

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*