“Comelnya” – [VIDEO] Ramai ‘Jatuh Cinta’ Tengok Nenek Rajin Belajar Mengeja

Macam yang korang tahu, zaman dulu bukan macam zaman sekarang, orang dulu-dulu dari kecil dah kena pikul tanggungjawab sampai kena berhenti sekolah. Hanya yang betul-betul beruntung je dapat teruskan belajar sampai ke menara gading.

Baru-baru ni, seorang pengguna TikTok, Jasmin telah memuat naik video yang dia ambil ketika dia mengajar neneknya untuk mengeja.

Menurut Jasmin, neneknya ini telah berhenti sekolah awal disebabkan ini baru sekarang neneknya nak belajar mengeja dan membaca.

Kalau korang tengok video dekat bawah ni, korang boleh tengok macam mana sabarnya nenek ni bila belajar dan tak malu langsung untuk bertanya soalan. Ya Allah comel betul!

Namun begitu, video yang menyentuh hati ini turut mengundang ketawa netizen yang menontonnya apabila perkataan-perkataan random yang dipilih oleh Jasmin telah buatkan ia menjadi ayat yang kelakar.

Video:

@itsaizajustmint

School time with Grandma at home. I know my Tok would’ve love learning at school ☺️ #grandmasoftiktok #learningisfun

♬ New Home – Frozen Silence

Tak cukup dengan itu, beberapa netizen turut mengatakan bahawa video ini turut memberikan mereka inspirasi untuk terus belajar. Yelah, tak semestinya dah berusia dah tak payah belajar kan?

Memang suka betul content macam ni. Buat rindu betul dengan arw4h nenek.

Komen Netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : https://lobakmerah.com/

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*