Almy Nadia jalani pembed4han buang cyst, doktor sahkan hamil luar rah!m

PELAKON Datuk Fizz Fairuz memaklumkan isterinya iaitu Datin Almy Nadia terpaksa menjalani pembed4han selepas disahkan memiliki ketvmbuhan cyst dan juga mengandung di luar rah!m.

Menurut Fizz, ketvmbuhan itu dikesan selepas Almy dimasukkan ke hospital bagi menjalani pemeriksaan doktor pada petang Jumaat.

“Almy masuk bilik pembed4han pada pukul 6.30 petang tadi (Sabtu). Doktor kata ada cyst berdekatan rah!mnya.

Almy Nadia dalam perjalanan ke w4d bed4h.

“Cyst itu perlu dibuang cepat kerana takut pecah, jadi doktor cadang buat pembed4han segera,” katanya ketika dihubungi mStar.

Sementara itu, Fizz memberitahu keputusan untuk membuat pembed4han itu dimaklumkan pada pagi Sabtu selepas laporan ujian dar4h diketahui.

Katanya, pembed4han itu perlu dilakukan segera kerana bimbang boleh memberi kesan kepada kesihatan dan kandungan kelak.

“Dua hari lepas ambil dar4h untuk pemeriksaan, hari ini dalam pukul 8 pagi dia punya keputusan keluar.

“Sekarang ini dia kena buat pembed4han secepat mungkin sebab nanti dia akan menganggu kandungan jika hamil kemudian hari. Dia mengandung sebenarnya tetapi mengandung luar rah!m.

“Bila doktor periksa dekat rah!m kosong. Ada setitik ketulan dalam rah!m tapi doktor kata bukan. Ujian air kec1ng kata positif (hamil). Bila buat pemeriksaan lain baru nampak ketulan dekat luar rah!m.

“Ada cyst yang menganggu, kena buang cyst itu cepat dan kandungan luar rah!m itu pun kena buang juga sebab takut pecah,” ujarnya.

Dalam pada itu, Fiz juga memaklumkan keadaan kesihatan isterinya kurang baik serta mengalami lemah tubuh badan sejak kebelakangan ini.

“Dia tunjuk simpt0m demam, cirit birit, s4kit pervt dan lemah. Itu yang kami pergi buat pemeriksaan doktor tu,” tambahnya.

Untuk rekod, Almy telah mendirikan rumah tangga dengan Fizz pada 26 April 2014 dan pasangan itu dikurniakan empat cahaya mata perempuan.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber :Mstar

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*