[VIDEO] “Ker4 yang kami bela selama 8 tahun” – Hari ni terpaksa diserah kan pada jabatan perhilitan

Kalau dah sayang bukan senang untuk melepaskan ianya pergi. Manusia atau haiwan peliharaan sama sahaja bila dah sayang dan dipelihara sampai bertahun- tahun mestilah perasaan sayang itu tidak boleh dibuang.

Walaupun hanya haiwan peliharaan tetapi dah dianggap sebagai anak sendiri dan ditatang bagaikan minyak yang penuh tetapi terpaksa diserahkan kepada Jabatan Perhilitan kerana tidak mempunyai permit yang lengkap.

Itulah dilema yang harus dihadapi oleh pemilik 2 ekor kera hutan yang telah dipelihara selama 8 tahun itu harus diserahkan kepada Jabatan Perhilitan. Ker4 yang diberi nama Am dan Dayang sangat istimewa dalam hidup mereka.

Walaupun hanya haiwan peliharaan tetapi Am dan Dayang sudah dianggap sebagai ahli keluarga sendiri dan walaupun harus diserahkan kepada pihak yang berwajib, diharapkan Am dan Dayang akan dipelihara dengan baik dan terjaga.

Video:

@azlinajalil1

Kera yang kami bela selama 8 tahun… Arini terpaksa diserah kan pada jabatan perhilitan… Semoga yang baik² jer tuk am dan dayang…

♬ Sayang Sampai Mati – Repvblik

Apabila diterjah ke ruangan komen pula, ramai warganet yang turut bersimpati dengan mereka dan turut berharap supaya mereka dapat hidup dengan baik walaupun tidak dijaga oleh pemilik mereka lagi.

Komen Netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : https://www.tiktok.com/@azlinajalil1

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*