Kanak-Kanak Dipercayai Kelaparan Intai Rakan Sebaya Menjamu Selera Dari Luar Kelas Dan Tunggu Sisa Makanan

Sayu hati melihat sekeping gambar yang tular mengenai seorang kanak-kanak perempuan dipercayai kelaparan memegang bekas kosong sedang mengintai ke dalam kelas yang dipenuhi pelajar sedang makan tengah hari untuk diisi sisa makanan.

Seorang lelaki telah tampil untuk membantu kanak-kanak tersebut setelah melihat gambar yang tular itu bagi mendapatkan pendidikan di sekolah tersebut.

Kanak-kanak perempuan yang dikenali sebagai Divya ini bukan sahaja mendapat pendidikan malah dia juga turut mendapat makanan tengah hari di sekolah tersebut.

Divya akan pergi ke sekolah-sekolah Tinggi Kerajaan Deval Jham Singh di Hyderabad pada setiap hari. Namun bukan sebagai pelajar. Dia pergi ke sana dikatakan untuk mendapatkan sisa makanan tengah hari yang telah dimakan oleh pelajar di sana.

Dia yang merupakan anak kepada pemungut dan penyapu sampah tinggal di sekitar kawasan tersebut telah berjaya mendapat perhatian Venkat Reddy yang merupakan Convenor Kebangsaan di MV Foundation, sebuah NGO.

Venket Reddy bersama ahli sukarelawan tersebut berjaya membantu Divya mendapatkan pendidikan dan menikmati makanan yang enak seperti kanak-kanak lain juga di sekolah tersebut.

Baru-baru ini, Venket Reddy telah berkongsi foto Divya bersama ibu bapanya pada hari pertama persekolahannya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber :iforher via KLPPRESS

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*