Uncle Kentang ‘tebvs’ kerusi r0da elektrlk pakcik 0KU yang dijual anak durj4na

Umum sedia maklum bahawa aktivis masyarakat, Kuan Chee Heng atau lebih mesra dipanggil Uncle Kentang kerap kali memberikan b4ntuan kepada golongan yang memerlukan.

Pelbagai bentuk bantuan diberikan seperti kew4ngan, bahan makanan dan juga keperluan harian kepada mereka yang memerlukan.

Tergamak jual kerusi r0da elektrlk bapa

Namun begitu, sejak semalam, Uncle Kentang telah menyuarakan rasa hib4nya apabila bantuan kerusi r”da elektrlk yang diberikan kepada seorang lelaki telah diju4l oleh s4lah seorang ahli keluarganya.

Perkara tersebut diluahkan di Facebooknya dan mendapat perhatian daripada warg4net yang beng4ng dengan tind4kan tidak berh4ti perut ahli keluarga lelaki itu.

Uncle Kentang dapatkan semula kerusi roda

Seb4k dengan nasib lelaki dikenali sebagai Daud, Uncle Kentang bersama teamnya telah berusaha mendapatkan semula kerusi r0da elektrlk buat lelaki itu.

Dia kemudiannya menyerahkan kerusi tersebut kepada Daud dan menenangkan lelaki itu agar terus bertabah dengan dug4an yang dihadapi sebagai ayah.

Seb4k dengar alasan t4k lap0rkan anak pada p0lis

Uncle Kentang akui bahawa men4ngis mendengar kasih sayang seorang ayah yang tidak mahu melap0rkan ‘kelicikan’ anaknya walaupun tahu perbuatan tersebut s4lah kerana engg4n satu-satunya anak tersayang meningg4lkannya pergi.

Oleh itu, Uncle Kentang berjanji akan melindungi Daud hingga 4khir hay4tnya kerana terkesan dengan ketabahan bapa tersebut.

Lap0rkan sebagai pengajaran

Sehubungan dengan perkongsian yang dibuat oleh aktivis masyarakat itu, rata-rata warg4net telah meningg4lkan k0men yang pelbagai ke atas muat naik yang begitu menyeb4kkan.

Walau bagaimanapun mereka menasihati agar tind4kan anak kepada lelaki itu dilap0rkan kepada p0lis andai benar menyayangi anaknya kerana cara tersebut boleh membantu menjadi lebih baik dan insaf diatas perbuatannya.

Sanggup seorang anak aniya bapa sendiri

Semoga Uncle dimurahkan rezeki

Sumber: Uncle Kentang/ Zizie Ezette via OMM/https://info.rentasasia.com/

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*