Induvidu Viral “Cik Non” mengh1na Rakyat Sabah dan Ini yang dia dapat selepas apa yang telah dia buat..

Kuala Lumpur: Polis membuka kertas si4satan ke atas pengasas produk kecantikan menggunakan akaun Facebook (FB) atas nama Nor Shahada Aisyah atau Cik Non susulan kenyataan dimuat naik di laman sosial FB miliknya mengh1na rakyat Sabah sebagai penyebab C0v1d-19 meningkat.

Timbalan Pengarah (Si4satan dan Perundangan) Jabatan Si4satan Jen4yah (JSJ) Bukit Aman, Deputi Komisioner Mior Faridalathrash Wahid berkata, satu laporan polis dibuat ke atas pemilik akaun FB terbabit susulan kenyataan dimuat naiknya itu.

Beliau berkata, susulan itu, polis membuka kertas si4satan mengikut Seksyen 505 (b) Kanun Keseksaan dan Seksyen 233 Akta Komunikasi 1998.

 

“Kertas si4satan sudah dibuka dan kita akan memanggilnya untuk merakam keterangan,” katanya kepada Harian Metro hari ini.

Terdahulu, Cik Non did4kwa mengh1na orang Sabah dengan menggelar diri mereka ‘b00doh’ dan rakyat Sabah m1skin selepas tidak berpuas hati dengan peningkatan k3s C0v1d-19.

Cik Non sebelum ini mencetuskan kontr0versi apabila caranya mempromosikan produk kecantikan mendapat k3caman netizen selain tular di media sosial berg4duh dengan pengawal keselamatan kerana dilarang masuk ke pusat beli-belah selepas tidak memakai pelitup muka.

Sumber : Metro

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*