Chacha Maembong Nafi Terlibat ‘G4ng M4cau’, Sekali Fara Mendoza Komen

Baru-baru ini, hangat diperkatakan mengenai sindiket M4cau Sc4m di Malaysia yang menggunakan populariti artis untuk menjalankan kegiatan ‘cuci duit har4m’ melalui pelbagai usaha sama dan perniagaan yang didakwa sah.

Terbaru, timbul pula d4kwaan pelakon Chacha Maembong memperolehi dana perniagaan dari individu berstatus ‘Dato’ yang sedang disiasat oleh SPRM. Bagaimanapun, pelakon ini men4fikan dakwaan tersebut yang telah menj4tuhkan reputasinya.

Menaf1ikan terima dana perniagaan

Chacha Maembong menerusi laman Instagram rasminya menjelaskan d4kwaan tidak benar berhubung dirinya terlibat dengan menerima dana daripada seorang berpangkat ‘Dato’. Tambahnya, dakwaan tersebut telah mengaitkan dirinya dengan aktiviti ‘M4cau Sc4m’ dan juga perjvdian online.

Hasil daripada titik peluh saya

Jelasnya, dia tidak mengenal seorang individu yang did4kwa bernama Dato Zaidi Kanapiah sebelum ini dan mereka tidak pernah berjumpa. Tambahnya lagi, foto yang tersebar di media sosial menyaksikan Chacha bersama Datin Alya itu diambil pada sekitar Januari 2017 lagi, itupun hanya sebagai kenalan sahaja.

Chacha menegaskan sumber dana perniagaannya itu merupakan daripada hasil usaha titik peluhnya sendiri dan tidak melibatkan dengan mana-mana sumber individu lain.

Dalam pada itu, Chacha berharap pihak berkenaan berhenti menyebarkan f1itnah dan kenyataan tidak benar mengenai perniagaannya serta membuat permohonan maaf secara bertulis dengan segera.

 
 
 
 
 
Lihat siaran ini di Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Read wisely..

Siaran dikongsi oleh Chacha Maembong (@chacha_maembong) pada

KOMEN FARA MENDOZA :

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Sumber : Sumber: Chacha Maembong

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*