“Injap Jantvng Tersumbat” – Datuk Hattan

KUALA LUMPUR: Penyanyi lagu Biso Bonar, Datuk Hattan, 56, berada dalam keadaan stabil selepas mendapat rawatan berikutan injap jantvng tersumbat di sebuah pusat perubatan di ibu kota, baru-baru ini.

Memuat naik status menerusi laman Facebook, Hattan memaklumkan dirinya berada dalam terkawal selepas tiga hari menerima rawatan.

Isterinya, Datin Arianie Mohd Abidin mengesahkan, keadaan kesihatan suaminya stabil dan tidak membimbangkan.

“Alhamdulillah, suami sudah boleh pulang ke rumah selepas tiga hari mendapat raw4tan. Keadaannya juga semakin baik.

“Mengikut laporan pemeriksaan, suami berdepan dengan injap jantvng yang tersumbat. Dengan izin-Nya, insya-Allah boleh sembuh dengan makan ub4t yang disyorkan dan tak perlu membuat ujian angiogr4m.

“Tahap kolestrol tinggi, jadi kena dipantau dan dijaga. Bagus juga timbul kesedaran nak terus buat pemeriksaan lanjut apabila rasa tak kena pada peringkat awal,” katanya kepada BH Online.

Isteri, Datin Arianie Mohd Abidin kena sentiasa memantau pemakanan dan kesihatan suaminya, Datuk Hattan yang berdepan dengan penyakit injap jantung tersumbat. - Foto Datin Arianie Mohd Abidin
Isteri, Datin Arianie Mohd Abidin kena sentiasa memantau pemakanan dan kesihatan suaminya, Datuk Hattan yang berdepan dengan peny4kit injap jantvng tersumbat. – Foto Datin Arianie Mohd Abidin

Arianie berkata, suaminya mengadu sak1t d4da, sejak beberapa hari lalu.

“Suami rasa s4kit pada bahagian d4da dan tangan k3bas. Tanpa membuang masa, saya terus membawanya mendapatkan raw4tan.

“Secara kebetulan, dalam sejarah keluarganya ada yang sak1t jantvng. Jadi, tak mustahil peny4kit yang sama boleh kena padanya,” katanya.

Katanya, dia kini juga umpama jurur4wat tidak bertauliah memantau pemakanan dan kesihatan suami.

“Makanan berminyak yang berkolestrol tinggi tak boleh dimakan dalam kuantiti yang banyak. Saya kena pastikan suami makan pada tepat waktu. Bersenam juga kena titik beratkan.

“Saya kena bertegas dalam hal ini demi kebaikannya,” katanya.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: BH Online

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*