Sampai Macam Ni Nak Bagi Anak Muriid Fah4m, Rak4man D4ri Cikgu Ini Raih 16 Riibv Tont0nan Nak Bez4kan Mat Kilau Dgn M D Kilau

Mungkin ramai pelajar beranggapan Sejarah adalah mata pelajaran yang agak memb0sankan dan svkar dikuasal kerana melibatkan banyak pembacaan dan penghafalan secara berterusan.Ramai pelajar yang tidak meminati mata pelajaran Sejarah kerana ia melibatkan pemahaman dan penghafalan nama-nama khusus yang asing bagi mereka dan jalan cerita yang kadangkala agak rvmit.

Dengan menggunakan kaedah pembelajaran kreatlf dan menarik, ia bukan sahaja dapat memudahkan pemahaman pelajar malah menambah ilmu pengetahuan mereka terhadap pelbagai mata pelajaran dengan tidak hanya bertujuan untuk menghadapi peperlksaan semata-mata.

Seperti yang tular hari ini seorang guru mengajar sejarah dan subjek yang diketengahkan ialah siapa Mat Kilau Dan M. Daud Kilau.Melalui nyanyian, ia bukan sahaja dapat mengukuhkan daya ingatan mereka terhadap jalan cerita sesuatu kejadian yang berlaku pada zaman lamp4u m4lah turut menjadikan proses pembelajaran itu menghiburkan.

 

Tonton Video Disini

Antara Komen Dari Orang Ramai

Sekolah rendah boleh la buat mcm ni..Cuba buat sekolah menengah..mmg idoknya la nk buat..hahaha.

Haiyaaa…adk2 m daud kilau dan mat kilau dua insan berbeza nasib dpt ckg yg pandai terjemahkan dgn cara yg betul..huhhuhu..napalah zaman sy xde ckg mcm ni mst A subject sejarah..huhuhuu.

Sedap suara cikgu nyanyi.. mesti murid2 tak b0san kelas cikgu ni.

Tahniah…cikgu perlu maln peranan . atau.best actress.

Sumber : OMAdmin/Hussainibrahim

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber:http://transformasi.pw/

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*