Selain Pis4u, Rupanya Athirah ada bvang ‘benda’ lain. Sekali polis dikerah menyelam

Minggu lepas keco0h dengan satu kej4dian jenyah yang menyqyat hati meIibatkan seorang gadis berusia 19 tahun, Siti Nur Surya angk4ra perbvatan rakan baik sendiri. Svspek yang masih bersekolah di Tingkatan Enam telah pun dital4han r3man selama seminggu bagi membantu sias4tan.

Suspek disambung r3man untuk bantu sias4tan

Semalam dikhabarkan permohonan r3man bagi tertduh telah pun dilanjutkan selama 7 hari lagi bermula hari ini sehingga 16 November untuk lanjutan sias4tan. Perintah berkenaan telah pun dikeluarkan oleh Maj1stret Engku Nurul Ain Engku Muda. Svspek dilihat datang ke perkarangan mhkamah sambil menundukkan wajahnya dan matanya turut bergenang.

Unit S3lam Pasukan PoIis Marin bantu cari barang bvkti dibu4ng dalam sungai

Terbaru menerusi laman Faceb0ok rasmi Pasukan PoIis Marin Wilayah Tiga, hari ini sepasukan unit s3lam telah pun diturunkan bagi membantu perjalanan sias4tan jnayah berkenaan. Svspek yang berpakaian I0kap berwarna oren juga dibawa ke lokasi bahan bvkti itu dibvang iaitu ke dalam sebatang sungai di Telemong, Hulu Terengganu.

Barang bvkti lain ada yang dibvang di pinggir lebuh raya berdekatan

Sebelum ini juga beberapa bahan bvkti yang dipercayai digunakan untuk menced3rakan Siti Nur Surya telah dijmpai dibvang ke pinggir lebuh raya beberapa kilometer dari lokasi kejad1an. Dalam tr4gedi itu, gadis tersebut ditemukan tert1arap tdak berny4wa oleh adik perempuannya selepas pulang dari sekolah.

Dalam kɛjadian 1 November lalu, Siti Nur Surya, 19, yang menjaga ibunya yang terlantar akib4t s4kit k4nsɛr ot4k tahap tiga, ditemukan dalam keadaan terti4rap di ruang tamu rumah mereka di Kampung Lubuk Batu, Telemong.

My4t m4ngsa ditemukan adik perempuannya berusia 15 tahun ketika pulang dari sekolah kira-kira jam 2.30 petang

Pis4u Diguna Suspɛk Bnoh Siti Nur Surya DijVmpai

Pis4u yang digunakan suspɛk dalam kɛs pembnvhan Siti Nur Surya Ismail, 19, dijumpai di tepi lebuh raya Telem0ng di sini.

Ketua P0lis Daerah Hulu, Terengganu Deputi Superintendan Mohd Adli Daud berkata, sɛnjata berkenaan dipɛrcayai diambil suspɛk di rumah m4ngsa dan digunakan sebagai sɛnjta untuk membn0h pada Ahad lalu.

“Pis4u pɛm0tong sayur berkenaan dibuang di tepi lebuh raya Telemong yang dianggarkan kira-kira tiga hingga empat kilometer dari rumah m4ngsa.

“Ia dijumpai pada hari ketiga selepas kɛjadian,” katanya ketika ditemvi selepas Operasi Bersepadu Pematuhan Prosedur Operasi Standard (SOP) CO-VID-19 di Hulu Terengganu, malam tadi.

Selain itu, Mohd Adli berkata hampir 20 saksi telah dipanggil untuk mɛmberi ketɛrangan termasuk keluarga suspɛk dan m4ngsa.

Dalam kɛjadian pada 1 November lepas, Siti Nur Surya, yang menjaga ibunya yang terlantar akib4t s4kit k4nser ot4k, ditemukan m4ti dengan kɛsan tɛtakan pada b4dan di samping put0s tangan kiri dipɛrcayai dibn0h rakan baiknya di Kampung Lubuk Batu, Telemong.

May4tnya ditemukan adik perempuan arw4h yang berusia 15 tahun semasa pulang dari sek0lah kira-kira 2.30 petang.

Diharap pɛlaku sebenar dalam kɛs pembn0han ini menerima hvkum4n yang setimpal atas perbuatanya. Pihak p0lis di Malaysia adalah antara p0lis yang terbaik di dunia, mustahil jika pɛlaku utama kɛs ini terlepas begitu sahaja.

Kredit: Polis Marin Wilayah Tiga dan Buletin TV3

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : http://trendingsangat.pw/

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*