Hidup Di Kampung Hanya Kerja Berkebun, Pemuda Sebak Pertama Kali Kawan Bawa Pergi ‘Mall’

Buat anak-anak desa yang baru pertama kali menjejak kaki ke bandar, sudah pasti berasa agak janggal kerana semuanya kelihatan moden tidak seperti di kampung.

Seperti kisah dari Indonesia yang didapati menerusi aplikasi TikTok, memaparkan kegembiraan seorang lelaki apabila pertama kali memasuki pusat beli belah.

Pertama kali kawan masuk ‘mall’

Video yang dikongsikan oleh akaun Luckman Zayd, dia telah mengajak seorang sahabatnya yang dikenali di desa untuk ‘lepak’ bersama di pusat beli belah.

Menerusi video tersebut juga dapat diperhatikan, daripada segi penampilan remaja tersebut dapat dijangka dia bukanlah datang daripada keluarga yang senang.

Bukan dari keluarga senang

Luckman sempat memberitahu sahabatnya dari kampung selepas bekerja di kebun. Malah, pada hari itu tangan sahabatnya ced3ra terk3na c3ngkul, namun tidak dih1raukan kesak1tan itu dan menikmati momen tersebut.

Segan nak pesan menu mahal2

Bukan itu sahaja, Luckman juga telah mempelawa sahabatnya untuk makan malam bersama, tetapi apa yang menyentuh hati, sahabatnya itu berasa segan untuk memesan menu yang agak mahal.

Bukan mudah untuk kita mencari seseorang yang sanggup bersahabat dengan kita dan menerima kita seadanya, mungkin inilah yang dimaksudkan teman sejati.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : Luckman Zayd

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*