Anzalna tolong Peniaga nasi lemak, rupa-rupanya

Pelakon Anzalna Nasir kagum melihat kegigihan seorang lelaki OKv (Orang Kelainan Up4ya) yang rajin mencari rezeki di kaki lima.

Anzalna berkongsi foto seorang lelaki OKv tanpa tangan duduk di hadapan nasi lemak yang dijual di akaun Instagram (IG) miliknya.

Menerusi entri tersebut Anzalna meminta jasa baik pengikut IGnya membantu untuk mencari nombor yang boleh dihubungi untuk membantu.

“Tolong kira jap berapa nasi lemak atas meja tu. Saya nak beli semua sebab nak tolong abang ni.

“Respect! Walaupun OKv tapi masih rajin mencari rezeki. Please help me to past this message to him dan tolong bagi number dia kalau ada yang kenal. Thank you,” katanya.

Anzalna berkongsi perkara tersebut di akaun Instagram miliknya.

Entri tersebut mendapat perhatian pengikutnya yang rata-rata turut bersimpati dengan nasib pemuda tersebut.

 
 
 
 
 
Lihat siaran ini di Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Siaran dikongsi oleh Anzalna Nasir (@anzalnanasir88)

Terbaharu menerusi IG Story Anzalna, seorang pengikutnya mengirimkan kontak yang boleh dihubungi serta sedikit maklumat tentang peniaga OKv tersebut.

Menerusi maklumat yang diberikan, pemuda itu dilahirkan tanpa tangan sejak lahir dan hidup sendiri dengan menyewa bilik di tingkat ata sebuah kedia di Cheras.

“Namanya Mohd Nor berusia 28 tahun. Beliau seorang yang suka berdikari an mula berniaga nasi lemak sejak bulan Julai lalu,” katanya.

Anzalna pula membalas dengan ucapan terima kasih.

“Rakyat Malaysia sangat prihatin. Kepada yang ingin sokong Dek Mat Nasi Lemak. Terima kasih kepada yang berkongsi,” jawabnya.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber:Gempak

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*