Kediaman Nur Sajjat Diser.bu, Usahawan Kontr0versi Masih Ggal Ditemui.

PETALING JAYA – Ser.buan ke kediaman usahawan kosmetik sensasi, Nur Saj.at atau nama sebenarnya Muhammad Saj.jad Kamaruzzaman, 36, telah dilakukan pihak berkvasa semalam bagaimanapun usahawan tersebut ggal ditemui.

Menurut sumber, ser buan telah dilakukan sekitar jam 9 malam di kediaman usahawan itu di Sksyen 10, Kota Damansara.

“Ketika ser.buan, hanya terdapat beberapa lndividu termasuk bapanya, Kamaruz Zaman Harun, 68, pembantu rumah dan dua kanak-kanak disy4ki anak angkatnya dalam kediaman berkenaan.

“Pemeriksaan lanjut telah dilakukan di seluruh kediaman itu bagaimanapun Nur Saj.at ggal dijumpai,” ujarnya kepada Kosmo! hari ini.

Terdahulu, Kosmo! melap0rkan Nur Sa.jat seolah-olah memer.li Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) apabila memberitahu masih tlada orang mengetvk pintu rumah untuk men4ngkapnya.

Perbuatan itu dilakukan selepas JAIS memaklumkan sedang membu.ru Saj.at selepas wran tngkap kepadanya dikeluarkan Mhkamah Tinggi Syariah pada Selasa lalu.

Pada 6 Januari lalu, Sa.jat mengaku tldak bersa.lah di hadapan Mohammad Khalid atas pertduhan berpakaian menyerupai wanita sehingga menyebabkan Agama Islam dipandang hlna dalam majlis bacaan Yassin dan solat hajat.

Kesa.lahan itu dilakukan di Nursa.jat Beauticion, Sksyen 16 di sini pada jam 7.30 malam, 23 Februari lalu.

Sa.bit kesaIahan boleh diden.da maksimum RM5,000 atau pnjara tdak lebih tiga tahun atau kedua-duanya mengikut Sksyen 10 (a) Enakmen Jnayah Syariah (Negeri Selangor ) 1995.

Nur Saj.at kemudiannya dibenarkan ikat jamin RM3,000.

Sementara itu, hasil tinjauan Kosmo! di laman Instagram milik Nur Saja.t juga ggal ditemui dan dipercayai telah diny.ah aktifkan.

Sumber: K! ONLINE

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Catatan Terakhir

Sumber : https://dbongkar.com/

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*