“T1pu la Kalau Suami Kata Tak Nak”- Ramona Zamzam ded4h kenapa dia tolak bila suami mtk hubungan kel4minn

Kelambu d1ngin, topik p4nas yang dibincangkan dalam rancangan bual bicara Borak Kelamin pada Isnin lalu.

Bagi yang terlepas, Borak Kel4min episod kedua mengupas perihal ked1nginan pasangan suami isteri dalam melakukan hubungan s3ksval disebabkan beberapa fakt0r.

Pelakon cantik Ramona Zamzam bercerita mengenai situasi yang pernah dilalui selepas berp4ntang yang disifatkannya sebagai mas4lah kelambu ding1n.

“Seingat saya situasi kelambu ding1n pernah jadi kepada saya selepas ber4nak, terutamanya pada tahun pertama.

“Yang saya perasan selepas berp4ntang, saya takvt dan f0b1a untuk bersama suami.

“Ya, saya ikut betul-betul cara berp4ntang 100 hari seperti yang kebanyakan orang amalkan, selepas itu saya rasa terjadinya kelambu ding1n.

“Bukan tak mahu bersama suami, tetapi saya takvt s4kit, mungkin kerana saya bersalin normal. Untuk mengadakan hubvngan int1m itu menakvtkan,” katanya.

Bagaimanapun, suami Ramona, Rami Alashkar tidak mem4ksa malah memahami situasi yang dilalui isterinya itu.

“Tipvlah kata dia tak nak, tapi dia memahami. Dia sangat gentle dan itu membuatkan saya lebih rel4ks, kemudiannya kami berkomunikasi,” tambahnya yang mengakui keinginan untuk bersama suami lebih bertambah selepas bersalin anak sulung.

Sementara itu, Pengasas Bijak Em0si dan Kaunsel0r Keluarga, Ahmad Fadzli Abd Aziz berkata, mas4lah hubungan s3ks dingin antara pasangan suami isteri didorong oleh beberapa fakt0r.

Antaranya mas4lah kesih4tan yang terdiri daripada isv fizik4l dan ment4l terutamanya d3presi serta pengambilan ub4t-ub4tan.

Selain itu, faktor social culture sekeliling, tekan4n tempat kerja, str3s berl3bihan dan gaya hidup kvrang sih4t menyebabkan penurvnan libid0 seseorang.

Borak Kel4min dihoskan oleh Elly Mazlein dan Awal Ashaari yang mengupas isv berkaitan rumah tangga yang sering dianggap tabv atau sens1tif untuk dibincang secara terbuka.

Ramona Zamzam merupakan antara pelakon yang membarisi drama rantaian Ironi Kasih siaran saluran TV3 menerusi slot Akasia.

Karya arahan Nazir Jamaludin yang sedang rancak ditayangkan di kaca televisyen itu turut menampilkan lakonan Intan Najuwa, Aqasha, Intan Ladyana, Afifah Nasir, Syafi Tee, Tasha Shila, Dazrin Kamarudin, Fauziah Ahmad Daud, Nik Iman Issac, Fizz Fairuz dan Nazia Mustafar.

Fakta Menarik

Membesar di Ipoh, Perak.

Anak sulung daripada dua orang adik-beradik.

Berdar4h kacukan Melayu, Pakistan, Jerman dan Thailand.

Pernah menuntut di sekolah Cina ketika usianya empat tahun.

Pernah menghiasi muka depan majalah kanak-kanak, Bintang Kecil sewaktu masih berumur 12 tahun yang mana menjadi titik permulaan kerjaya peragaannya.

Mula berlakon sejak usia 14 tahun pada 2006 dan dikenali menerusi peranannya dalam filem Castello yang diterajui Rosyam Nor, Erra Fazira dan Liyana Jasmay.

Seorang pencinta makanan yang gemar mengembara dan gilakan alat mekap!

Sumber : gempak

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : http://limauasamboi.pw/

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*