“Untuk Teruskan Hid0p” Ini Pekerjaan Shuk Sahar Sekarang

Kontr0versi kecur4ngannya sudah dua bulan berlalu, pelawak sensasi Shuk Sahar mengakui apa yang terjadi mematangkan dirinya untuk menjadi seorang suami serta ayah yang lebih bertanggungjawab.

Meletakkan kesalahan sepenuhnya ke atas diri sendiri sehingga memusnahkan karier dan hilang pekerjaan, namun Shuk tetap bersyukur kerana keluarganya masih ada disisi.

“Saya tahu tentang kelemahan diri sendiri. Saya tidak kata apa yang telah saya lakukan itu tidak salah. Sebab kalau tidak salah, perkara seperti ini tidak akan berlaku.

“Jadi sebab saya sedar kesalahan yang telah saya lakukan, maka saya terima kesalahan tersebut dan mencari jalan untuk pulihkan semula perkara yang sudah berlaku,” ujarnya.

Dalam pada itu, Shuk tidak menyalahkan isterinya yang membuka mulut serta mended4hkan a1b rumah tangga kepada umum.

“Memang ada netizen kata, kalau Sera tidak buka mulut, masyarakat tidak akan tahu dan saya tidak akan ditamatkan kontrak sebagai penyampai radio.

“Tetapi saya beranggapan dia (isteri) lakukan itu (memuat naik hantaran) bagi memperbetulkan keadaan. Saya tidak mahu salahkan mana-mana pihak dan ambil semuanya sebagai kesalahan saya sendiri,” katanya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @shuk_hotfm

Kontraknya sebagai penyampai radio ditamatkan pada 18 Februari lalu, Shuk terus bangkit dan kini menjalankan perniagaan menjual kuetiau dan air untuk meneruskan kehidupan.

“Alhamdulillah, saya kini menjalankan perniagaan menjual kuetiau, yang diberi nama Keowteow Sup Papa Shuk di Denai Alam serta perniagaan minuman di Wangsa Maju.

“Sebelum ini saya langsung tak pernah terfikir untuk buat bisnes. Saya menyesal juga sebab kalau daripada dahulu saya ada perniagaan, sekurang-kurangnya sudah ada jaminan.

“Tetapi saya percaya setiap ketentuan yang Allah SWT dah rancang pasti ada sesuatu untuk saya,” katanya.

Sumber: rotikaya

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : https://www.motifviral.dnqj.my/

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*