Vide0 M4ki Menteri Viral, Asyraf Khalid Pad4m Tweet Nasihat Jaga Adab – “Not Okay To Normalise M4ki Anyone”

Sep0tong vide0 yang tular memaparkan aksii seorang individu dipercayai sedang mem4rahi seorang menteri di Twitter sejak Rabu menarik perhatian ramai.

Ada antara netizen yang mengandaikan tind4kan sedemikian (mem4rahi menteri) di tempat awam tidak salah dan begitu juga sebaliknya.

 

Hal itu menarik perhatian anak tiri kepada penyanyi nombor satu negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza, Asyraf Khalid yang tampil membalas ciapan terbabit.

“Saya tak fikir okey untuk menormalisasi m4ki sesiapa. Itu satu langkah ke belakang.

 

“Kita seharusnya punyai adab untuk berurusan dengan sesiapa sahaja, tak kisahlah orang kaya ke, menteri ke, orang susah ke, cleaner ke, kita patut melayan setiap orang dengan hormat,” tulisnya.

Bagaimanapun, ciapan itu telah dipad4mkan Asyraf selepas timbul pelbagai reaksi lain susulan daripada tulisannya.

Jelas Asyraf, tind4kannya memad4mkan ciapan terbabit bagi mengelakkan perkara berlarutan dan menjadi lebih keruh.

“Baru memad4mkan ciapan saya. Saya faham ramai orang kecewa dengan apa yang sedang berlaku sekarang, begitu juga saya. Saya tidak berniat untuk menimbulkan sebarang masalah.

“Rasanya ini bukan masa yang tepat untuk menjadi ‘p0sitif’. Terus tenang dan saya mendoakan agar Allah akan meringankan beb4n semua.

“Ya, saya faham. Ramai yang kecewa, dengan situasi C0vid-19 dan ketidakkompeten kerajaan.

“Saya cuba menerangkan maksud adab, tetapi rasanya ini bukan waktu sesuai untuk bercakap tentang adab apabila orang sedang mar4hkan tentang banyak perkara,” tulisnya.

 

Sumber: Gempak

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*