“Nampak mata Maryam bengk4k” – Netizen Simp4ti Lihat Maryam Duriankimchi Men4ngis, Moh0n Maaf Atas Kes4lahan Suami

 

Beberapa hari ini, nama pasangan Korea-Malaysia, Duriankimchi telah menjadi sebutan ramai selepas mereka terpalit dengan beberapa isuu kontr0versi yang sedang hang4t diperkatakan di media sosial.

Yang pertama ia berkenaan komen Ryzal melibatkan Neelofa dan isu parkir di mahk4mah. Yang kedua dan sedang hang4t menjadi krit1kan ramai ialah berkaitan isuu Ryzal mengh1na pakaian tradisi k4um Iban.

Merasa terkesan dengan isuu tersebut, Maryam menerusi satu video dilihat telah mem0hon maaf atas kes4lahan yang dilakukan suaminya.

Menurutnya, kata-kata Ryzal telah membuatkan ramai orang mar4h kepada mereka dan dia telah meminta maaf kepada k4um Iban di Malaysia.

Yesterday my husband buat mas4lah. He make a joke about Iban tradisi0nal dress. People 4ngry and disapp0inted. Saya deeply sorry.

“Minta maaf, minta maaf to Iban pe0ple in Malaysia. Saya suka Malaysia culture,” katanya.

VIDEO:

Membaca komen-komen netizen, Maryam juga mengakui semua orang di mana-mana negara pasti akan sens1tif bila menyentuh soal budaya negara mereka. Perkara ini juga tidak terkecuali kepada negara asalnya, Korea.

 

“Kesian maryam dah laa tengah pregnant” 

Video yang dimuat naik ke Tiktok itu telah mendapat lebih 140,000 likes yang mana rata-rata netizen bers3dih melihat situasi Maryam yang nampak ikhlas dan men4ngis hingga bengk4k mata ketika memohon maaf atas kes4lahan dilakukan suaminya itu.

Malah ramai juga simpati dengan keadaan Maryam yang sedang hamil dan terpaksa pula berhadapan dengan situasi ini.

Harap selepas ini Ryzal lebih sensitif lah dengan isuu berkaitan budaya dan lain-lain di negara ini. Kasihan Maryam terkena tempiasnya. 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : Lobak Merah

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*