Tak Per4san Dah Live, Pembaca Berita Tekun Baca Skrip Bikin Terhibur

 

Tugas sebagai seorang pembaca berita bukanlah satu kerja yang mudah. Bukan saja perlu menyampaikan berita secara langsung, kesilapan yang berlaku semasa siaran langsung ini juga akan menjadi perhatian ramai.

Sama seperti yang dikongsikan ini apabila seorang pembaca berita kant0i dalam satu siaran langsung baru-baru ini. Kesilapan kecil dari pembaca berita ini turut mencuit hati penonton dengan tindakan spontannya itu.

VIDEO:

Di dalam vide0 yang dikongsikan ini, pembaca berita itu dilihat tekun membaca di tab yang dipegangnya. Oleh kerana terlalu fokus membaca, dia akhirnya tidak sedar siaran langsung telah pun bermula.

Malah gelagatnya membaca itu berlarutan dalam masa beberapa saat sebelum akhirnya dia sedar tentang kesilapannya itu. Pembaca berita itu dikatakan sedang membuat rehearsal namun ianya berlarutan sedikit lama.

Dia kemudiannya kembali menyampaikan berita seperti biasa sambil mengekalkan riak wajahnya seperti biasa. Sikap profesional yang ditunjukkan pembaca berita ini turut menerima pujian daripada netizen.

Di ruangan komen, rata-rata netizen terhibur dengan aksiI spontan yang tidak disengajakan ini. Ada juga yang berseloroh mujur saja pembaca berita itu tidak ketawa sebaik saja sedar tentang kejadian itu.

“Dia tak gelak sump4h profesional.”

“Macam mana dia boleh tak gelak.”

“Lama tak tengok berita lepas ni nak tengok lah.”

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : HCL

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*