Vir@l Sudah Berhijab Penuh, Fazura Bid4s Kenyataan Wartawan

Bagi yang mengikuti perkembangan selebriti terkenal yang memiliki pengikut seramai hampir 6 juta di laman Instagram iaitu Fazura, pasti perasan kebelakangan ini beliau sering tampil dengan imej berhijab di rata-rata laman sosialnya.

Bukan sahaja perkara itu mengundang pers0alan ramai netizen termasuk pengikutnya yang tertanya-tanya adakah beliau benar-benar berhijrah, malah pihak media juga berlumba-lumba mendapatkan kepastian beliau mengenai perkara tersebut.

Namun baru-baru ini, Fazura tampil melu4hkan rasa terk1lan apabila salah seorang wartawan daripada sebuah portal terkenal yang telah mendapatkan penjelasan beliau mengenai perkara tersebut, telah mengubah tajuk artikel kepada tajuk yang berlainan daripada apa yang telah di draf sebelumnya.

Lihat hantaran yang di muat naik 0leh Fazura di IG story miliknya :

“Bismillahhirahmanirahim.

Semoga dapat membuat pembetulan kes1lapan di headline ini yang diubah oleh editor yang mengemaskini article ini. Soal ini amat lah peribadi buat Faz dan seboleh-bolehnya faz tak pernah mahu berkata apa-apa kerana biarlah ianya menjadi rahsia Faz dan Allah SWT sahaja.

Ramai rakan wartawan juga sudah sedia maklum yang Faz memang tak suka sentuh isuu ni kerana isu ibadah amat lah bers1fat peribadi buat Faz. Headline ini amat berbeza dari maklum balas ringkas yang Faz berikan pada rakan wartawan yang juga penulis article ini.

Faz sangat sed1h bila perkara ini digembar gembvrkan sebegini dan dengan kenyataan yang sangat misleading.”

Menurut Fazura atau nama penuhnya Nur Fazura binti Sharifuddin, soal penghijrahan adalah terlalu peribadi buat dirinya, disebabkan itu beliau hanya menjawab ringkas “Insyaallah, doakan saya” tanpa memberi jawapan ya ataupun tidak bahawa beliau sudah berhijab.

Namun beliau tidak menyangka jawapan yang diberi ringkas 0lehnya itu telah diubah kepada kenyataan yang berlainan daripada apa yang dikatakannya.

Dalam pada itu, Fazura juga telah memuat naik tangkap layar perbualan bersama wartawan tersebut di laman IG story miliknya :

Nampaknya Fazura sememangnya tidak mahu mengulas apa-apa mengenai penghijrahan itu dan berpendapat lebih baik jika artikel tersebut dipad4mkan.

Walaupun selebriti cantik manis ini tidak mended4hkan bahawa beliau sudah benar-berhijab ataupun tidak, namun rata-rata peminat dan netizen menyambut baik niat murninya itu dan mendoakan semoga isteri kepada pelakon Fattah Amin itu berhijab sepenuhnya.

Memetik lap0ran dari p0rtal Kosmo! sebelum ini, Fazura pernah memberitahu bahawa jika benar beliau sudah bersedia untuk berhijrah, beliau tidak akan membuat sebarang pengumuman tentang penghijrahannya itu.

Kami di H0tt FM mengh0rm4ti keputusan beliau dan mendoakan semoga dirinya sentiasa istiqomah dan dirahm4ti Allah SWT.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber:Instagram Fazura

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*