[Vide0] ‘Abah, Abah, Abah…’

Tidak dinafikan kehilangan individu yang kita sayang merupakan momen yang sukar untuk diterima. Apa yang lebih menyed!hkan apabila keh!langan kedua ibu bapa kita yang selama ini banyak berkorban dalam memastikan anak-anaknya dapat membesar dengan keadaan yang serba mencukupi.

Namun, kita sebagai hambaNya tidak boleh men0lak segala t0kdir yang telah ditetapkan oleh Allah S.W.T. dan perlu menerima dengan hati yang terbuka.

Sekelip mata hilang kasih se0rang bapa

Foto: Tangkap layar video

Seperti video yang mengvndang seb4k dikongsi seorang pengguna laman TikTok dikenali sebagai Fiena memaparkan kisah tiga kanak-kanak yang baru sahaja keh!langan bapa mereka. Menerusi dua buah video pendek yang dikongsi, dapat dilihat ketiga-tiga kanak-kanak ini yang men4ngis ter3sak-es4k sambil memanggil arw4h bapanya. Apa yang lebih meruntun hati, apabila melihat kanak-kanak perempuan yang dipercayai anak bongsu seolah-olah tidak percaya bapanya sudah men!nggal dun!a.

Abah, abah, abah.

Jelas pemilik video ini lagi arw4h adiknya sebelum ini, ditempatkan di Unit Rawatan Rapi (ICU) selama 12 hari berikutan pendar4han yang berlaku di bahagian kepala diseb4bkan tekanan dar4h tinggi sebelum pergi menghadap Sang Pencipta.

Semoga anak-anak adikku dan isterinya kuat melalui hari-hari yang akan datang. Sekelip mata hilang kasih sayang seorang abah.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen turut sebak melihat kanak-kanak ini dan memberikan pesanan kepada wanita itu supaya menjaga anak saudaranya dengan sebaik mungkin.

VIDEO:

@arienafiena

Semoga anak2 adikku dan isterinya kuat melalui hari2 yg akan dtg… Sekelip mata hilang kasih syg sorg abah😭😭

♬ Terdiam Sepi – Nazia Marwiana

@arienafiena

Part2 dok panggil abah lagi😭😭

♬ Biarlah Semua Berlalu – Willy Anggawinata

Al-Fatihah

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber: Fiena /  Ohbulan

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*