Sofea Jane Naik Ang!n Dengan Rider Yang Hantar Makanan, Ini Puncanya Buat Ramai Ger4m

Pelakon terkenal, Datin Sofia Jane, meluahkan rasa ber4ng terhadap sik4p pengguna jalan raya yang suka melangg4r lampu merah.

Pelakon Wanita Terbaik Anugerah Skrin (ASK2007) menerusi drama Sebuah Ijtihad itu menasihati penunggang motosikal supaya mengikut undang-undang jalan raya dan horm4tilah pejalan kaki yang mahu melintas.

“Saya mohon penunggang motosikal yang menghantar makanan, berpada-padalah. Lampu merah jangan main langg4r.

Orang nak lintas jalan seperti berhadapan dengan m4ut setiap kali di lintasan. Saya faham kalian nak capai kuota harian tapi janganlah sampai nak menjemput m4ut.

“Siap hon mereka di lintasan pejalan kaki. Kalau memandu di kawasan perumahan, perlahanlah. Kanak-kanak, orang tua nak berjalan pun payah, takut dilangg4r.

Apa nak jadi ni? Dah tak ada undang-undang jalan raya ke? Ini baru motosikal, belum lagi saya meroyan fasal pemandu kereta,” ujarnya.

Dalam perkongsian berlainan di Twitter, Sofia pernah menyaks!kan kej4dian hampir mer4gut ny4wa kanak-kanak oleh sikap pemanduan pemandu kereta di parkir.

“Bawak kereta macam s4mseng di tempat letak kereta. Belum lagi jalan raya. Saya pernah lihat kanak-kanak berlari di parkir dan hampir-hampir dilangg4r kereta yang bawa laju!” ciapnya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber:Utusan Online / http://www.awatttsyeikhh.com
Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*