Tak Sampai Hati Ambil Bayaran Daripada Pelanggan, Perniagaan Lelaki Ini Bakal Ditutup Kerana Kehabisan Modal

Tidak sampai hati mahu mengambil bayaran daripada pelanggan, perniagaan lelaki ini ber1siko ditutup selepas modal perniagaannya semakin ‘mengering’.

James Anderson, 54 tahun yang bekerja sebagai tukang paip telah menyelesaikan ribuan pekerjaan sepanjang p4ndemik berlangsung.

Tak Sampai Hati Ambil Bayaran Pelanggan, Perniagaan Lelaki Ini Bakal Ditutup Kerana Kehabisan Modal 1
Sumber: Metro UK

Namun kerana tidak sampai hati untuk mengambil bayaran daripada pelanggan tua dan orang kurang upaya, perniagaannya, Depher berdepan ris1ko ditutup susulan daripada kekurangan modal.

Syarikat yang dibina dengan sumbangan orang ramai dan juga pelanggan berbayar ini menyaksikan penyusutan keuntungan terutamanya sumbangan disebabkan imp4k kewangan yang melanda berpunca daripada C0V1D-19.

“Kami biasanya ada dana yang mencukupi untuk membantu orang ramai, tetapi dalam keadaan sekarang, jika ia tidak berubah kemugkinan besar kami terpaksa ditutup.”

Selain itu, syarikatnya turut menyediakan peralatan perlindungan diri (PPE) kepada petugas barisan hadapan, tabung makanan dan juga sambutan ulang tahun kelahiran kepada anak-anak yang mana ibu bapa mereka diberhentikan kerja.

Tak Sampai Hati Ambil Bayaran Pelanggan, Perniagaan Lelaki Ini Bakal Ditutup Kerana Kehabisan Modal 3
Sumber: Twitter james Anderson

Malah sejak perintah berkvrung dilaksanakan di United Kingdom, beliau tidak pernah mengambil gajinya bagi mendahulukan pelanggan yang memerlukan.

Di Malaysia sendiri, ramai yang terjejas berikutan w4bak pand3mik yang melanda.

Lihat sahaja pendedahan Ebit Lew yang mana tidak sampai 24 jam permohonan bantuan bekalan dapur dibuka, sudah 60,000 permohonan diterima.

Tahukah anda, negara bakal menyaksikan k3s harian sekitar 20 ribu sehari dalam tempoh dua minggu lagi selepas mengambil kira vari4n D3lta yang memiliki kebolehj4ngkitan dengan kadar dua kali ganda lebih tinggi berbanding strain v1rus sebelum ini?

Perkara ini didedahkan sendiri oleh pakar virologi Universiti Sains Malaysia (USM), Kumitaa Theva Das yang turut menjangkakan angka korb4n harian yang mencecah 200 orang susulan sistem kesihatan awam yang sedang dalam keadaan tertekan.

Walaupun tahap bahaya v4rian D3lta tidak melebihi v4rian lain, namun rekod korb4n akan menjadi lebih tinggi susulan kemudahan rawatan dan penjagaan yang terhad sekarang.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : odisi.my

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*