“Saya H1dup Dengan Simpanan Yang Ada…”- Eric Floor 88 Dah 2 Bulan Ti4da ‘J0b’

Anggota kumpulan Floor 88, Eric Fuzi mend3dahkan bahawa dirinya sudah dua bulan hil4ng sumber pendapatan.

Eric yang juga pemain keyboard kumpulan itu berkata, dia kini hanya mengh4rapkan duit simpanan yang dikumpul untuk meneruskan kel4ngsungan hidup.

“Tiada siapa yang tidak terkesan dalam waktu svkar seperti ini. Cuma, apa yang membezakan adalah jumlah kervgian sama ada besar atau kecil.

“Sejujurnya saya sudah dua bulan hil4ng sumber pendapatan. Saya hanya hidup dengan apa saja simpanan yang saya ada selama ini,” katanya ketika ditemui secara maya bagi mempromosikan telefilem Hutang 2D.

Menurut Eric, biarpun terk3san sepanjang p4ndem1k C0v1d-1.9, namun dia cuba berusaha mencari rezeki dengan perniagaan MASOK Foodcourt yang diusahakan bersama rakan anggota Floor 88 yang lain.

“Jika diikutkan duit simpanan yang ada mungkin dapat tampung sekitar sebulan setengah saja lagi memandangkan komitmen bulanan yang perlu saya lun4skan agak tinggi.

“Dalam masa sama, saya juga berdepan cab4ran untuk mengekalkan perniagaan yang diusahakan bersama rakan anggota Floor 88 yang lain,” ceritanya.

Eric memberitahu dia cuba untuk tidak meminta sebarang b4ntuan dari pihak lain, tetapi apa yang diharapkan adalah supaya industri seni kreatif dapat dihidupkan semula dan dia dapat bekerja dalam bidang utamanya.

“Selama ini saya tak pernah minta b4ntuan, malah sekarang ini pun saya tak minta mana-mana b4ntuan.

“Cuma saya minta agar industri seni dapat beroperasi semula dan kami boleh bekerja kerana saya memang dari kecil berkec1mpung dalam bidang ini must4hil untuk saya bertukar bidang sekelip mata.

“Saya enggan mervngut dalam keadaan sekarang kerana percaya satu Malaysia sedang mengalami mas4lah sama. Jadi, sama-sama kita berusaha dan mengharapkan negara segara pulih dari w4bak C0v1d-1.9 ini,” katanya.

Selain bertindak sebagai pengarah bersama untuk filem Hutang 2D, Eric juga berlak0n bersama ahli Floor 88 seperti Ayie Elham, Akram K, Falique Ghazali, Zai Hamzah dan Amirul Afeeq.

Bukan itu sahaja filem yang bergenre aksi komedi itu turut dibintangi pelak0n lain seperti Baby Shima, Black Hanafiah, Ogy Ahmad Daud, Ropie, Altimet, Wafiy Ilhan dan Coki.

Hutang 2D mengisahkan tentang Ayie (Ayie Elham), seorang pelukis webtoon yang kuat ber4ngan dan bersifat pengecvt. Hubungan Ayie dan ayahnya, Pak Jie (Ropie) tidak mesra, bahkan bakat melukisnya juga sering dipandang r3ndah oleh Pak Jie. Itu membuatkan Ayie rasa sed1h dan kurang keyakinan, termasuklah memendam rasa terhadap jirannya, Shima (Baby Shima).

Sementara itu, Pak Jie banyak berhvtang dan sering dig4nggu oleh dua orang g4ngster, Han (Black) dan Kit (Wafiy Ilhan). Apabila Pak Jie dis3rang di rumahnya, Ayie terus menyembunyikan diri. Segalanya berubah apabila Ayie bertemu dengan Gua Mambang (Altimet) dan telah menghadiahkan sebuah ‘tablet’ ajaib.

Ayie mendapati setiap lukisannya di tablet itu akan menjadi kenyataan. Kemudian, Ayie mencipta rakan-rakan baru dengan mempunyai kuasa ‘superhero’ yang luar biasa agar dapat membantunya menyelesaikan masalah hidupnya.

Saksikan filem terbitan Arie Zaharie Production bersama Knack Knack Studios ini terus ke Pawagam Rumah Anda, Astro First, saluran 480 bermula 5 Ogos 2021.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : Gempak

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*