(Video) Gadis kongsi sebab ingin diet buat ramai sebak, “Nak jadi sukarelawan…”

Sudah tiba masanya untuk masyarakat kita sedar bahawa berat badan berlebihan atau berkurangan bukanlah masalah yang perlu dirisaukan. Sebaliknya masalah bodysh4ming atau mengh1na rupa orang lain adalah masalah yang lebih krit1kal dan perlu diubah dengan segera.

Setiap kali melihat individu yang berbadan besar kebanyakan orang akan terus membuat spekulasi neg4tif seperti individu berkenaan tidak menjaga makan atau pem4las, sedangkan terdapat banyak faktor lain yang mempengaruhi berat dan ukuran badan seseorang itu seperti tekanan, genetik, mahupun ubat-ubatan yang diambil.

Terutamanya bagi wanita, h0rmon estrogen membuatkan kaum hawa lebih mudah naik berat badan. Ditambah pula dengan tekanan dan masalah persekitaran seperti tidak cukup tidur, tidak hairanlah seseorang itu lebih cenderung untuk mempunyai berat badan yang berlebihan walaupun mereka makan seperti orang lain.

Seorang gadis dari TikTok ini contohnya berkongsikan sebab mengapa dia ingin diet setelah ditanya oleh salah seorang pengikutnya.

Selain untuk memudahkan solat, gadis itu juga menjelaskan bahawa dia ingin mendapatkan kerja, kerana setiap kali memohon kerja dia pasti akan dit0lak atas sebab berat badannya.

Perkongsian gadis yang menggelar dirinya sebagai Tomey itu membuat netizen seb4k kerana dia dinilai sebegitu sekali malah sering dis1ndir oleh rakan-rakan, sementara ramai yang turut berkongsikan kisah dih1na kerana gemvk.

“ade lagi mentaliti macam ni…”

“nak jadi sukarelawan PPV pun tak dapat…”

“Kena kat batang hidung sendiri baru tau agaknya…”

“Masuk sekolah barulah mimpi ngeri bermula…”

“Dapat 0 respect dari orang…”

“manusia tak pernah nak puas…”

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : HCL

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*