Irwansyah Kini Y4tim P1atu, Selepas Ayah, Ibu Pula Men1nggal Dunia Kerana COV1D 19

Belum terubat kesedihan bintang Indonesia, Irwansyah yang telah kehilangan ayah tercinta kerana COV1D 19 pada 8 Julai lalu, kini dia kembali berdvka.

Ibunya, Herliana Sanusi yang sempat k0ma dan sedar diri baru baru ini juga angkara v1rus mem4tikan ini telah pulang ke Rahmatullah.

Allahy4rhamah dilaporkan men1nggal dunia pada 4 Ogos 2021 (Rabu), hanya beberapa minggu selepas bapa Irwansyah pulang ke Rahmatullah.

“Innalillahi Wainnalillahirojiun, Semoga alm4rhumah Mama Herliana binti Sanusi husnul khotimah. Dilapangkan kubvrnya, diterima amal ibadahnya dan disiapkan surgaNya Allah,” demikian isi tulisan di video tersebut.

“Saya masih berjuang dan mama minta anak-anaknya juga berjuang buatnya,” ucap Irwan dengan suara sebak seperti yang dilihat menerusi saluran YouTube The Sungkar Family.

Beberapa hari sebelum ini, Irwansyah dan isteri, Zaskia Sungkar sempat memberi khabar mengenai kondisi ibunya yang telah sedar dari k0ma.

Menurut Zaskia, dia susah hati apabila melihat suaminya sedih. Apa lagi selepas bapanya men1nggal dunia, ibunya sempat krit1kal sehingga memerlukan pend3rma dar4h demi berjuang mel4wan COV1D 19.

“Irwan beberapa minit sekali menangis karena memang dari doktor mereka, by data Mama beratlah, secara oksigen, ada ventilator,” kata Zaskia Sungkar seperti dilaporkan Kompas yang melihat siaran di saluran YouTube The Sungkar Family.

Pada satu ketika, Irwansyah sendiri mengaku sudah pasrah untuk melepaskan ibunya dengan menanggalkan segala alat yang dipasang pada tubvhnya saat k0ma.

“Saya tak sampai hati melihat ibu seperti itu. Saya sudah minta maaf dan berbincang untuk menanggalkan alat yang menyokong dia waktu itu.

“Saya cakap pada Allah, ‘jika Mama tidak lagi nyaman, kita pasrah’,” kata Irwansyah.Namun, Zaskia meminta agar alat bantuan pernafasan tidak ditanggalkan sebelum doktor sendiri memutuskan untuk menghentikan memberikan ubat kepada mentuanya.

Dalam keadaan yang sangat kritikal itu, keajaiban pun mula datang selepas Irwansyah melakukan solat tahajud.

Komen Netizen:

Ibunya yang dikatakan punya harapan sangat tipis untuk hidup, tiba tiba sedar dari k0ma.”Mama tiba tiba sedar dari k0ma selepas mendengar lantunan ayat suci Al Quran.

Mama angkat tangan untuk beri signal kepada jurur4wat bahawa dia masih hidup dan sedang berjuang,” kata Irwansyah penuh syukur.Al Fatihah buat ibu Irwansyah.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : keramatviral.com

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*