Lelaki mat salleh teruja guna bekas rebus telur buatan Malaysia, “Senang nk guna…”

Pasti ramai yang tidak tahu bahawa banyak produk ciptaan rakyat Malaysia yang sangat bergvna dalam kehidupan seharian dan dapat dibanggakan, antaranya termasuklah pendrive dan facemask.

Walaupun tidak begitu diketahui di seluruh dunia, sebuah lagi produk ciptaan rakyat Malaysia yang menjadi ‘penyelamat’ untuk kehidupan seharian orang ramai adalah bekas rebus telur separuh masak, seperti yang dikongsikan oleh seorang Youtuber mat salleh ini.

Dalam video yang tular di Twitter, lelaki tersebut cuba menggunakan alat berkenaan yang dikatakannya kelihatan seperti tempat meletakkan berus tandas.

Dia kemudian memasukkan dua biji telur dan air panas mengikut sukatan yang ditetapkan dan menunggu sehingga semua air jatuh ke bekas di bawah, menandakan telur telah siap direbus.

Kagum melihat cara alat itu berfungsi, lelaki tersebut kemudian memecahkan telurnya dan menunjukkan telur separuh masaknya kelihatan sempurna.

Mengakui bahawa alat rebus telur separuh masak itu tidak begitu dihargai di negara barat, kegunaan produk buatan Malaysia itu membuatkan youtuber berkenaan tidak sabar untuk membawanya pulang ke England.

“nais nais je…”

“Sampai sekarang guna…”

“memang tak rugi beli…”

“Nak jual kat ebay…”

“Mesti tak begitu berkesan dalam musim sejuk…”

“Sejak ada air fryer…”

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : keramatviral.com

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*