Ini Apa Yang Berlaku Jika Seseorang Individu L4nggar Per4turan C0V1D 19 di Jepun

Dengan harapan supaya orang ramai akan mematuhi per4turan C0V1D 1.9, negara Jepun akan mended4hkan kepada umum nama individu-individu yang didapati ingkar peraturan tersebut, lapor Insider.

Pada Isnin lalu, Kementerian Kesihatan Jepun difahamkan sudah mended4hkan nama tiga individu yang mel4nggar per4turan w4bak yang ditetapkan negara terbabit selepas pulang dari luar negara pada 21 Julai lalu.

Menurut sumber, kesemua tiga individu yang namanya didedahkan itu adalah warganegara Jepun dan dua daripadanya berusia lingkungan 20-an dan baru tiba dari Korea Selatan, manakala individu ketiga berusia lingkungan 30-an dan tiba dari Hawaii.

Difahamkan, ketiga-tiga mereka sudah disahkan neg4tif w4bak mavt terbabit selepas menjalani uji4n sebaik tiba di Jepun. Pun begitu, kesemua mereka gag4l untuk menjawab panggilan follow-up daripada kementerian kesihatan.

Laporan lanjut mended4hkan, ketiga-tiga individu terbabit seng4ja meng3lak daripada berhubung dengan kementerian kesihatan selepas pulang dari luar negara mengakib4tkan kerajaan membuat keputusan untuk mendedahkan nama mereka.

Untuk pengetahuan, kerajaan Jepun sudah memberi am4ran pada Mei lalu untuk mended4hkan nama mereka kepada umum jika tidak melaporkan diri pada kerajaan selepas pulang dari luar negara.

Pendedahan nama tiga individu terbabit adalah yang pertama kali dilakukan di negara matahari terbit itu semenjak amaran terbabit dikeluarkan.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : Lobak Merah

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*