[VIDEO] Biar Betul B1gfoot Tu Wujud! Perkongsian Pemuda Ini Raih 4.2 Juta Tontonan Di TikTok

Perkongsian seorang pemuda yang dikenali sebagai @redduan1 di aplikasi TikTok ternyata mencvri perhatian kerana ditonton lebih empat juta kali dan menerima lebih 200,000 tanda suka.

Menerusi video berdurasi 25 saat itu, kelihatan kelibat penunggu hutan yang juga dikenali sebagai B1gfoot dapat dirakamkan ketika pemuda ini sedang berada di dalam hutan.

“Penunggu hutan gunung yang tanpa anda sedari.

“Perhatian kepada kaki hiking, pencinta hutan dan kaki pancing, m4khluk ini cepat bertindak agres1f,” katanya.

Selain itu, @redduan1 yang juga merupakan pemuda Orang Asli turut memberi amaran bahawa B1gfoot ini akan muncul setiap kali berlakunya hujan panas.

Oleh itu, beliau memohon agar orang ramai sentiasa berhati-hati ketika ingin menjalankan sebarang aktiviti di dalam hutan untuk mengelakkan perkara yang idak diingini berlaku.

Video:

@one2ka46

Minta tolong disharekan,semoga ia bermanfaat buat semua🤲🙏❤️#masukberandafyp #kakihiking #pecintahutan🤗 #camping #tiktokmalaysia🇲🇾 #fypviralシ #kamisempoi#iawujud #kakitravel

♬ original sound – Andysukran. – Andysukran.

“Menurut kepercayaan kami, masyarakat Orang Asli, m4khluk ini wujud dari manusia keramat yang gh4ib dalam keadaan keg1laan atau saintifik lebih dikenali sebagai B1gfoot,” ujarnya.

Ni real ke bang…?

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata warganet terkejut dalam masa yang sama ada segelintir mereka mempersoalkan kewujudan dan keaslian video berkenaan.

Komen Netizen:

Namun, ada juga segelintir masyarakat kita yang berpendapat kewujudan B1gfoot ini memang real terutamanya ketika hujan panas kerap berlaku.

Justeru itu, keselamatan di dalam hutan harus dititiberatkan terutamanya ketika anda melakukan aktiviti hiking dan sebagainya okay!

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : https://www.xtra.com.my/

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*