[VIDEO] Dih1na Kerja Kilang Konon Tak Pandai, Gadis ‘Rileks’ Tayang Sijil Dekan

Kehidupan zaman kini tidak bergantung sepenuhnya kepada sijil atau status pendidikan kita. Ekonomi yang tidak menentu tidak menjaminkan pekerjaan yang stabil kepada semua lepasan graduan universiti kerajaan mahupun swasta..

Ekonomi sekarang lebih menjamin pekerjaan kepada golongan yang tidak memilih pekerjaan. Walaupun memiliki sijil yang memperbolehkan mereka mendapat pekerjaan yang bagus dan gaji yang besar tetapi banyak syarikat kini memilih pekerja yang berpengalaman untuk mengisi jawatab tersebut.

Terkini, tular di aplikasi Tik Tok sebuah video yang dimuatnaik oleh seorang gadis yang dikenali sebagai @Ninaaaaaaaa_ yang membalas kenyataan seseorang yang bertanya bangga ke kerja kilang dan tulah dulu belajar pandai2.

Video tersebut yang memaparkan sijil2 yang diperolehi oleh beliau yang semuanya mendapat anugerah dekan. Sijil tidak menjamin kerja yang stabil tetapi kalau tidak memilih kerja, kita akan mendapat pengalaman dari pelbagai kerja sebelum mendapat tawaran kerja yang sesuai.

Video:

@ninaaaaaaaaaaaaa__

Reply to @esyajamal maafla saya upsr ja mampu

♬ original sound – 𝓝𝓲𝓷π“ͺ <3 - 𝓝𝓲𝓷π“ͺ <3

Menjengah ke ruangan komen pula, ramai netizen yang memberi semangat kepadanya dan meninggalkan komen yang positif serta ada juga yang memuji kebijaksanaan dirinya.

Komen Netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di FacebookΒ Koleksi Viral

Sumber : Tiktok

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*