“Ayah Dah Men1ngg4l. Acc1dent. Ibu Pun…” – Perkongsian Guru Ini Bikin Hati Netizen Seb4k

Setiap orang mempunyai pengalaman pahit masing-masing yang selalunya melibatkan kehilangan seseorang yang tersayang. Setiap ujian juga diberikan kepada setiap orang berlainan. Ada yang kehilangan ayah dan ada juga yang kehilangan ayah dan juga ibu.

Tidak semua orang bertuah yang masih lagi mempunyai ibu dan ayah, ramai yang telah kehilangan keduanya pada usia yang muda yang masih memerlukan kasih sayang ibu dan juga ayah. Seperti seorang kanak2 yang bernama Tasha yang telah kehilangan kedua ibu bapanya.

Sebuah video telah tular beberapa hari ini mengenai seorang kanak2 perempuan yang telah kehilangan kedua ibu bapanya dalam kemalangan jalan raya. Video tersebut telah mendapat 1.2 juta tontonan kerana netizen yang tersentuh hati dengan ketabahan adik tasya.

Menurut guru yang telah memuatnaik video itu, beliau telah bertanya kepada tasya tentang pekerjaan ibu bapanya pada minggu transisi yang lalu tetapi sangat terkejut dan sedih mendengar jawapan seorang kanak2 yang sangat tabah Walaupun pada usia yang masih kecil.

Video:

Menjengah ke ruangan komen pula, ramai netizen yang turut berdvka cita kerana melihat ketabahan yang ditunjukkan kanak-kanak itu yang tidak men4ngis Walaupun setelah ditanya tentang ibu bapanya yang telah men1ngg4l dvnia. Sangat tabah.

Ketika artikel ini ditulis, perkongsian tersebut telah mendapat 389k tontonan dan 7.1k tanda suka.

Komen netizen:

Sumber : FB Perak Press

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : https://www.sinarviral.kini.blog/

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*