Bagi Izin Kahwin Lain & Ajak Beli Barang Meminang, Suami Janji Adil Pada Isteri

Tidak dinafikan poligami ini adalah yang paling tidak dibenci oleh wanita yang bergelar isteri. Siapa yang sanggup kan bermadu dan berkongsi suami dengan wanita lain. Tidak ada wanita yang sanggup menerima poligami dan dimadukan.

Walaupun tidak ramai yang menerima poligami ini tetapi masih ada wanita yang memang luar biasa yang menerima poligami ini. Tidak mudah tetapi ada yang menerima dengan hati terbuka dan siap boleh membeli barangan untuk rombongan meminang lagi.

Seperti yang dilakukan oleh seorang wanita ini yang sangat tabah dan baik kerana menerima dengan hati yang terbuka apabila suaminya ingin berpoligami, iaitu berkahwin buat kali kedua. Walaupun tidak sepenuhnya terima tetapi isterinya masih bersetuju.

Menurut suaminya, isterinya bukan sahaja bersetuju tetapi bahkan isteri membeli barang-barang untuk rombongan meminang bakal madunya itu. Disebabkan terharu dengan keikhlasan isterinya itu, suaminya berjanji akan adil dengan kedua isterinya nanti.

Video:

@helmi_juhari

Dia cuba tunjuk ceria depan aku, tapi aku tau dia tgh sedih. #poligami #kawindua #sunnah

♬ Can We Kiss Forever? – Kina

Menjengah ke ruangan komen pula, netizen ramai yang meluahkan rasa tidak puas hati mereka kerana menurut mereka lelaki itu akan melukakan hati isterinya dan selain itu ada yang berkongsi kisah yang sama tetapi memilih untuk berpisah kerana tidak ingin bermadu.

Komen Netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : Tiktok helmi_juhairi

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*