Pemandu Tampal Makanan Ringan & Pelitup Muka Percuma Pada Trak Pikap, Sesiapa Nak Boleh Ambil

Walaupun setiap hari kita ‘dihidangkan’ dengan berita-berita negatif seperti kejah4tan manusia yang menipu atau membunvh orang lain, namun jangan takut sebab masih ada juga individu yang baik hati.

Itulah yang dilakukan oleh seorang pemandu trak pikap di Chiang Rai, Thailand ini apabila dia menampal makanan ringan dan pelitup muka pada luar kenderaannya beserta nota yang tertulis ‘Boleh ambil secara percuma’.

2 2 3

Menurut portal The Thaiger, tindakan mulia oleh pemandu trak itu sempat dirakamkan oleh seorang warganet yang kemudiannya telah memuat naik video berkenaan di platform TikTok menerusi akaun wetchayany.

Difahamkan, individu tersebut sempat merakam trak pikap yang berwarna putih tersebut ketika ternampaknya di kawasan lampu isyarat jalan raya.

Video:

@wetchayany

น้ำใจดีมากๆ 👍🏻 #เชียงรายดี #สุดยอดไปเลย

♬ 原聲 – 小宇丶 – 小宇丶

Dapat dilihat dalam video berkenaan bahawa sekeliling trak pikap itu dipenuhi dengan makanan ringan dan pelitup muka yang ditampal pada luaran kenderaan itu.

Ketika trak pikap itu berhenti di kawasan lampu isyarat tersebut, dua orang remaja lelaki turut turun dari motosikal mereka untuk mengambil beberapa plastik makanan ringan sebelum mengucapkan terima kasih kepada pemandu kenderaan itu.

3 2 3

Rata-rata warganet Thailand juga memuji idea dan kebaikan hati pemandu tersebut kerana ia boleh menggembirakan hati orang yang menerimanya.

Ada juga yang mahu tahu jenama gam yang digunakan untuk menampal barang-barang tersebut pada kenderaan itu sebab mesti lah gam yang digunakan sangat kuat kerana makanan ringan itu tak tercabut walaupun ditiup angin ketika trak bergerak.
 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : https://lobakmerah.com/

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*