(Video) “Alamak Tasha, daddy yang terlebih lancar…” Dr. Sheikh Muszaphar Kongsi Video Ajar Anak Hafaz Surah Tarik Perhatian Ramai

Sudah menjadi tanggungjawab bagi ibu bapa dalam mendidik anak – anak ketika di rumah dan mengajar mereka semampu boleh untuk membuat kerja sekolah. 

Tugas untuk menguruskan anak – anak bukan saja diserahkan bulat – bulat kepada ibu mereka, malah bapa juga memainkan peranan penting. 

Seperti angkasawan negara iaitu Dr. Sheikh Muszaphar Shukor yang sentiasa memuat naik perkembangan anak – anaknya ke media sosial. 

Menerusi perkongsian Dr. Sheikh Muszaphar, setiap dari anaknya memiliki personaliti yang berbeza dan cara mendidik mereka juga turut berbeza. 

Maklum dengan pelajaran anak – anaknya, Dr. Sheikh Muszaphar sendiri turut memantau pencapaian anak – anaknya. 

Seperti perkongsian terbarunya menerusi Instagram, Dr. Sheikh Muszaphar sempat mengajar anaknya satu surah pend3k dalam perjalanan ke sekolah memandangkan anaknya ada peperiksaan minggu tersebut. 

“Sil4p ayah tidak tahu Tasya ada exam SRA minggu ini. Mengajarnya sementara dalam perjalanan ke sekolah. Kel4m kabvt jap,” tulisnya di ruangan kapsyen. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sheikh Muszaphar Shukor (@drsheikhmuszaphar)

Menjengah ke ruangan komen, rata – rata warganet memuji sikap ambil tahu Dr. Sheikh Muszaphar terhadap pendidikan anak – anaknya. 

Komen Netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : https://beritaawani.com/

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*