“Allahu, Jeti Rob0h Di Pulau Pababag, Sabah.” – Sedih Tengok Anak-Anak Ini Semoga Tiada Keced3raan Yang Serius

Pada hari ini, sebuah kejadian jeti roboh yang melibatkan Murid dan guru sebuah sekolah rendah di Pulau Pababag, Semporna, terjatuh ke dalam laut selepas jeti di pulau berkenaan rob0h, pagi tadi.

Difahamkan, kejadian itu adalah berpunca daripada keadaan jeti yang terlalu usang namun semua kanak- kanak dan guru yang terlibat selamat tanpa sebarang keced3raan.

Sebuah video telah dimuatnaik di aplikasi Tik Tok apabila ianya memaparkan usaha yang dilakukan oleh orang awam dan guru- guru untuk menyelamatkan kanak-kanak yang masih berada di dalam air.

Apabila dilihat dalam rakaman tersebut, kelihatan ramai murid yang masih berada dalam air dan para guru dan orang awam berusaha untuk membawa m4ngsa yang terlibat ke daratan. Menurut info, 25 orang murid dan dua orang guru terlibat dalam ins1den tersebut.

Video:

@ohbulanofficial

[TRIGGER WARNING] Para guru dan orang awam menyelamatkan para pelajar. Tiada maklumat lanjut lagi. Moga semuanya baik-baik 🤲🏻 #ohbulan #fyp #trendingnewsmalaysia

♬ Sad Music – Max-Music

Ketika melihat pada ruangan komen, rata-rata warganet mendoakan semoga mangsa yang terlibat tidak mengalami sebarang keced3raan.

Komen Netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : https://www.tiktok.com/@ohbulanofficial

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*