Viral Makcik Jual Makanan Di Airport Buat Ramai Seb4k, Rupanya Ada Plot Twist?

Beberapa hari lalu, tular foto dan video memperlihatkan seorang wanita menjual makanan di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA), ia mengvndang rasa simpati netizen kerana pengirim video mend4kwa bahawa jualan itu dibuat bagi menanggung kos k4nser yang dia hidap.

Perkongsian tersebut tular sehingga meraih lebih daripada 13K jumlah retweets dalam sejak ia dikongsikan pada 2 Mac 2022 lepas. Dikhabarkan, makcik ini akan jual pelbagai menu makanan.

Jual makanan untuk sara kos k4nser

Disebabkan berita itu tersebar meluas dengan pantas, ramai netizen yang ada di kawasan KLIA bantu makcik tersebut. Dalam pada itu, ada juga pihak-pihak tertentu ingin mencari butiran lanjut mengenai makcik tersebut untuk hulurkan bantuan.

Ekoran dengan penularan video itu, ada pula netizen yang mend4kwa bahawa dia mengenali makcik tersebut sejak tahun 2016 lagi.

Makanan selalu basi, kerek kalau tak nak beli

Berdasarkan perkongsian daripada seorang netizen yang terpanggil pasal kes makcik ni, individu tersebut menyatakan bahawa dia kenal dengan makcik tersebut. Difahamkan, selain di lapangan terbang, makcik ini berada di merata tempat seperti Subang Parade, Midvalley, dan Sunway.

Katanya perniagaan ini dibuat sejak tahun 2016, difahamkan ada juga cerita yang kurang sedap didengar mengenai makcik ini.

“Kadang ramai tak beli sebab selalu dapat makanan dia dah basi. Astu kalau kita tolak tak nak beli, nanti dia buat muka. Jeling m4ut.”

Menjengah ke ruangan komen, ada yang pernah lalui pengalaman yang sama seperti individu ini, bagaimanapun ada juga yang memuji menu masakan makcik ini. Namun begitu, masih ada netizen mempertikaikan peny4kit makcik ini dari tahun 2016 hingga 2023 ini.

Screenshot 2023 03 06 115416 Screenshot 2023 03 06 115454 Screenshot 2023 03 06 115543

Apapun terpulang kepada individu, ada yang puji sedap masakannya itu.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : https://lobakmerah.com/

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*