” 4 tahun berjauhan, akhirnya bertemu kembali.” – Kerinduaan seorang ibu terhadap anak yang lama terpisah buat ramai seb4k

Kerinduan seorang ibu kepada anaknya memang tidak dapat dinafikan apabila berjauhan dengan anaknya. Seorang ibu itu akan merintih merindui anak yang tidak boleh dipeluk mahupun dibelai bila berjauhan.

Selalunya anak yang bekerja ataupun belajar yang jauh dari pangkuan keluarga yang akan membuat ibunya rindu kepadanya. Apabila berjauhan, banyak kekangan yang memaksa seorang anak daripada balik berjumpa dengan ibunya.

Sama seperti sebuah video yang dimuatnaik di aplikasi instagram reel apabila video itu memaparkan seorang ibu yang men4ngis apabila boleh berjumpa dengan anaknya yang ditunggu selama 4 tahun di perantauan yang tidak dapat berjumpa disebabkan masalah kewangan dan juga disebabkan penularan wab4k Cov1d yang baru reda melanda dunia.

Hasil usaha kakaknya yang ingin membahagiakan ibunya, kakaknya membuat kejutan dengan membawa adiknya itu pulang ke malaysia berjumpa dengan ibunya walaupun sekejap. Terkejut melihat anak yang ditunggu selama ini membuatkan ibunya memeluk erat adik lelakinya itu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GEGAR-Pilihan #1 Pantai Timur (@gegar.my)

Ibu mana yang tidak rindukan anak yang bertahun merantau ke negeri orang mencari ilmu, tetapi kerinduannya itu telah diubati apabila melihat anak yang ditunggu itu didepan matanya sendiri.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Koleksi Viral

Sumber : https://www.instagram.com/gegar.my/

Apa Kata Anda?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*